Despre noi

Total Energy Solutions SRL (TESROM) a fost înfiinţată în anul 2011, prin iniţiativa unui grup de experţi din Iaşi, cu scopul de a crea un furnizor de servicii de calitate în domeniul eficienţei energetice, capabil să ofere soluţii complete pentru optimizarea consumurilor de energie în toate sectoarele de activitate.

În cadrul firmei își desfășoară activitatea specialiști cu o experienţă individuală de peste 15 ani în domeniul elaborării auditurilor şi bilanţurilor energetice complexe, atât în sectorul industrial, cât şi în cel al clădirilor şi serviciilor publice, precum și specialiști în management energetic pentru industrie și pentru localități.

Din aprilie 2011, TESROM este auditor energetic autorizat, în baza autorizaţiei acordată de ANRE, fiind în acest sens calificată pentru elaborarea auditurilor energetice complexe, pentru toate categoriile de operatori economici.

De asemenea, începând cu anul 2015, TESROM este Societate Prestatoare de Servicii Energetice (SPSE) autorizată, serviciile noastre incluzând management energetic pentru operatorii economici industriali sau pentru companiile de servicii publice, precum și pentru autorităţile publice locale din localităţile cu peste 20.000 de locuitori, conform prevederilor Legii nr. 121 din 2014 privind eficienţa energetică, cu modificările și completările ulterioare.

Astăzi, TESROM Iași vă oferă seriozitate şi profesionalism în domeniul eficienţei energetice printr-o gamă de servicii de calitate, orientate către necesităţile partenerilor noștri.

Serviciile noastre au ca principal scop îmbunătăţirea performanţei energetice și stabilirea celor mai bune strategii de management energetic, în acord cu obiectivele și perspectivele de dezvoltare sustenabilă și de creștere a competitivităţii economice.

Scurt istoric

februarie 2011

Se înfiinţează la Iași SC Total Energy Solutions SRL (TESROM), companie de consultanţă în eficienţă energetică pentru agenţii economici industriali și operatorii de servicii publice, construită pe fundaţia experienţei și expertizei membrilor fondatori.

aprilie 2011

TESROM devine auditor energetic autorizat – persoană juridică, posesoare a autorizaţiei nr. 47 / 13.04.2011 acordată de ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei).

decembrie 2013

În perioada 2012 – 2013 TESROM elaborează peste 30 de audituri energetice pentru agenți economici industriali din 12 județe ale țării, devenind unul din principalii furnizori de servicii de audit energetic.

mai 2015

Compania devine Societate Prestatoare de Servicii Energetice (SPSE) pentru industrie agreată de ANRE-DEE și este înscrisă în Registrul de evidenţă a societăţilor prestatoare de servicii energetice. Încheie primele contracte de management energetic cu 5 companii din sectorul industrial din diverse domenii de activitate.

iulie 2016

TESROM este agreată de ANRE ca Societate Prestatoare de Servicii Energetice (SPSE) pentru localităţi și încheie primele contracte de management energetic pentru autorităţi publice locale din România.

ianuarie 2017

Experţii TESROM devin membri ai Societăţii Auditorilor și Managerilor Energetici din România (SAMER), având ca responsabilitate coordonarea grupului de lucru al managerilor energetici pentru localităţi din cadrul SAMER.

iunie 2019

Colectivul nostru finalizează, depune și obţine finanţarea pentru al doilea proiect de implementare a sistemelor de monitorizare a consumurilor energetice pentru marii consumatori industriali (>1000 tep), în cadrul programului de finanţare ”POIM – 6.2”. Sunt, în acest moment, peste 100 de documentații elaborate de TESROM în sectorul eficienței energetice.

ianuarie 2021

După 10 ani de activitate, TESROM este unul dintre principalii furnizori de servicii de consultanţă în eficienţă energetică din regiune, cu un portofoliu de peste 60 de operatori economici, companii de servicii publice și autorităţi publice locale de pe întreg teritoriul României.